RO EN

VALRAS PROD are implementat si certificat un sistem de management al calitatii in conformitate cu cerintele standardului ISO 9001.

                                              

Metodele de verificare si asigurare a calitatii controleaza intreg fluxul de productie, incepând cu aprovizionarea cu materii prime si terminând cu o testare riguroasa a produselor finite.
Toate produsele fabricate de VALRAS PROD sunt agrementate si avizate de institutiile abilitate (MLPAT).

Autenticitatea produselor oferite de companie poate fi usor verificata prin prezenta siglei “VALRAS”, atestata de agrementele tehnice nr. 020-02/028-2001, 020-02/029-2001 si 020-02/215-2003.

VITRAJ IZOLANT
VALRAS a fost adepta, inca de la infiintare, a promovarii calitatii produselor, in semn de respect fata de clientii sai, precum si pentru consolidarea unui brand pe termen foarte lung. In acest siprit, VALRAS a fost prima firma din Romania care a implementat marcajul CE pentru vitraje izolante, in martie 2007, intre primele 3% firme din UE, fiind o buna perioada de timp singura companie din Romania care a intrunit  conditiile legale introducerii produselor pe piata, protejand astfel clientii proprii.

Verificarea aplicarii marcajului CE se poate face on line la adresa http://www.ctpc.ro/anexa2.html pozitia 2.69


ARGONUL IN VITRAJUL IZOLANT
Procentul maxim de 1%/an al pierderii anuale a argonului din vitrajul izolant este o problema spinoasa a multor companii producatoare de vitraj din Uniunea Europeana. In anul 2009, sub 5% dintre firmele din Uniunea Europeana putand atinge acest prag. VALRAS, datorita implicarii permanente in calitatea produselor, a reusit sa atinga pragul de pierdere anuale a argonului de 0,4%, fapt dovedit de testele efectuate de laboratoarele notificate TNO Olanda.

                                                             

LIPIRE STRUCTURALA
Fideli politicii de calitate implementata si mentinuta la toate nivelele, am luat toate masurile ca si sticlele speciale executate in unitatile noastre de productie, sa respecte toate normele de calitate si control al productiei. In acest sens s-au obtinut autorizarile , in urma inspectiilor, privind lipirea structutrala, de la cei mai mari furnizori de silicon structural pentru aceste tipuri de aplicatii, SIKA AG si Dow Corning.
VALRAS efectueaza cu strictete toate etapele controlului productiei in fabrica pentru aceste tipuri de lipiri structurale, prevazute in ETAG.

                                                                            

CERTIFICARI SAINT GOBAIN
Colaborarea dintre VALRAS si SAINT GOBAIN dateaza din anul 1995, devenind in timp un parteneriat strategic. VALRAS a utilizat pentru prima oara in Romania sticla tip Cool-Lite K (Opera Center Bucuresti), fiind o lucrare de succes. Pentru a demonstra nivelul ridicat al gradului de procesare a sticlelor speciale, VALRAS a obtinut de la SAINT GOBAIN, certificarea procesarii in conditii optime a tutuor tipurilor de sticle speciale , fiind singura firma din Romania cu acest tip de certificari (conform declaratiilor Saint Gobain).

   

STICLA LOW M (low mentenance)
Incepand cu anul 2011, VALRAS a fost autorizata pentru producerea de sticla cu strat de protectie LowM. VALRAS este in acest moment singura firma din Romania abilitata de executa acest tip de sticla.


AGREMENTE TEHNICE
Inca de la infiintarea companiei s-a pus accentul concomitetnt cu calitatea, a intrunirii tuturor conditiilor legale pentru introducerea pe piata a produselor. In acest sens, s-au obtinut agremente tehnice pentru toate produsele fabricate.
020-02/497-1998 „Procedeu de realizare a geamurilor termofonoizolante cu dubla etansare”
020-02/028-2001 „Procedeu de realizare a geamurilor termofonoizolante cu dubla etansare”
020-02/590-2006 „Procedeu de realizare a geamurilor termofonoizolante cu dubla etansare”
002-02/498-1998 „Geamuri stratificate de protectie”
020-02/029-2001 „Geamuri startificate de protectie”
020-02/591-2006 „Geamuri startificate de protectie”
020-02/215-2003 „Procedeu de realizare a panourilor opace pentru pereti cortina-VALPAN”
020-02/629-2006 „Procedeu de realizare a panourilor opace pentru pereti cortina-VALPAN”
Incepand cu anul 2007, agrementele tehnice au fost inlocuite, conform legii, cu marcajul CE.

MODELE INDUSTRIALE
Politica dusa in domeniul inovarii a condus la realizarea de modele deosebite de geam artistic, pentru care au fost obtinute certificate de model industrial din partea Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci.

ALTE CERTIFICARI SI PREMII
VALRAS a obtinut de-a lungul timpului o serie de premii atat la nivel national cat si international, care vin ca o recunoastere a activitatii companiei.